Palma travel

Jídlo na Maledivách

Stravování na Maledivách

Tradiční jídlo na Maledivách je ovlivněno polohou Malediv a náboženstvím. Hlavním zdrojem potravy jsou mořské ryby a plody moře ochucené nejčastěji kořením curry, případně grilované, uzené, smažené či pečené, podávají se nejčastěji s rýží nebo s chlebem. Jednoduše řečeno Maledivská kuchyně je ovlivněna nejvíce kuchyní Srí Lanskou a indickou, při slavnostních událostech Maledivci konzumují kuřecí nebo skopové maso.. Vepřové maso zde mimo hotelové komplexy a resorty nenajdete.

Tradiční maledivské pokrmy:
- Roshi: moučné tenké placky, které se přikusují k jídlu nebo trhají na kousky a podávají na talíř. Placky roshi se podávají ke spoustě druhů jídla
- Kottoroshi: placky roshi natrhané na kousky, zapečené s tuňákem, zeleninou a hodně chili (tento pokrm naleznete pouze v nejobyčejnějších restauracích ,, Na Růžku“ (Tea House)
- Mashuni: jedno z nejoblíbenějších jídel na Maledivách, na kousky nasekaný tuňák, cibule, kokos a chili papričky
- Ghuradia: rybí polévka
- Kulhimas: ryba (nejčastěji tuňák) na curry (toto jídlo se připravuje v hodně variantách různé druhy ryb, zeleniny a mas.
- Dhaal Curry – dhaal luštěnina podobná čočce
 

Jídlo v hotelových komplexech a resortech je dá se říci evropské (vepřové, hovězí, kuřecí, špagety, někde pizza…), s tím, že téměř vždy je připravena nějaká místní specialitka. V resortech na Maledivách je strava většinou podávána bufetovým způsobem, nebo švédskými stoly. Strava je upravena tak, ať s její konzumací nemají Evropané problémy. V kvalitních 5 * hotelích jsou obědy a večeře servírované, některé hotely mají vlastního butlera, který Vám jídlo donese třeba na pokoj, když si to žádáte, prostě dokonalý servis.